L’INS Priorat acull aquest divendres l’acte institucional en motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

21/11/2017
L’acte és organitzat pel Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) i l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Priorat

L’INS Priorat acollirà aquest divendres 24 de novembre, a partir de les 11:40h, l’acte institucional en motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, acte que organitzen conjuntament el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) i l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Priorat.

L’acte posarà de relleu i denunciarà que la violència envers les dones és un problema de tothom, amb dades alarmants que evidencien que no es tracta de casos aïllats ni inevitables, sinó fruit d’una cultura masclista heretada que ha normalitzat conductes delictives contra les dones. Es tracta, per tant, de dir “ja n’hi ha prou”, i de treballar per construir una societat que no toleri la violència masclista, perquè és una necessitat urgent posar fi a aquesta xacra de la societat.

En el transcurs de l’acte, alumnes del centre llegiran el Manifest unitari contra la violència envers les dones, es comptarà amb l’actuació de la cantautora i activista Montse Castellà i es farà una lectura interpretada a càrrec de la professora Rosa Poy. També es presentarà el projecte “Scholas Ciutadania”, que  fomenta l’apropament entre joves de diferents realitats socials en busca de solucions a temes actuals.

L’acte que tindrà lloc al Priorat en motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones comptarà amb la presència de la directora de l’INS Priorat, Magda Blasco; la delegada territorial de l’Institut Català de la Dona, Lídia Bargas, i el president del Consell Comarcal, Jordi Sabaté.