L’aprovació per unanimitat de tres mocions marca el ple del Consell Comarcal del Priorat

26/07/2012
La primera moció demana a la Generalitat un pronunciament en favor dels petits municipis, la segona implica l’adhesió a l’associació Municipis per la Independència i la tercera recolza un nou pacte fiscal

El ple del Consell Comarcal del Priorat ha aprovat per unanimitat, aquest dijous 26 de juliol, una moció que demana al Govern de la Generalitat un pronunciament a favor dels petits municipis. El Consell Comarcal del Priorat està preocupat per l’ofensiva que, des de determinats sectors, es du a terme contra l’estructura administrativa d’aquests ens locals.

En aquest sentit, la moció aprovada demana un pronunciament clar i rotund en el seu favor “perquè mantenen el medi natural, fixen la gent al territori, alhora que no són culpables en absolut del dèficit públic, ja que apliquen el principi de subsidiarietat fins al final i mancomunen serveis, racionalitzant la despesa i prestant-los d’una manera eficaç i eficient”.

També per unanimitat s’ha aprovat en el ple l’adhesió del Consell Comarcal del Priorat a l’associació Municipis per la Independència, com ja ho han fet nombroses institucions del país. L’associació Municipis per la Independència es va constituir a Vic a final de l’any passat i entre els seus objectius hi ha “conscienciar la ciutadania de la necessitat que Catalunya pugui exercir el seu dret a l’autodeterminació”.

Finalment, i a petició del grup Convergència i Unió, ha entrat al ple la votació d’una altra moció. En aquest cas, una moció impulsada per l’Associació Catalana de Municipis que reivindica un nou pacte fiscal “en la línia del concert econòmic, que garanteixi que la Generalitat pugui legislar, recaptar, gestionar i liquidar els recursos fiscals”. Aquesta moció ha estat aprovada també per unanimitat dels grups polítics representats al Consell Comarcal del Priorat.