Jornada sobre la recuperació de les 
varietats hortícoles tradicionals trobades a l’entorn 
del Parc Natural de la Serra de Montsant

11/04/2019
La jornada s’emmarca en un projecte endegat l’any 2017 que ha permès recuperar 39 varietats d’horta, algunes de les quals es repartiran entre agricultors del Priorat per ser plantades aquest estiu

Les varietats hortícoles tradicionals trobades a l’entorn del Parc Natural de la Serra de Montsant en els darrers dos anys seran l’eix temàtic de la jornada tècnica i divulgativa que tindrà lloc el 26 d’abril (de 18 a 20 h) a la seu del parc, a La Morera de Montsant.

La jornada, que vol contribuir a la difusió del coneixement d’aquestes varietats hortícoles recuperades i a la seva conservació in situ mitjançant el cultiu i la preservació de les llavors, és organitzada per la Fundació Miquel Agustí i el Parc Natural de la Serra de Montsant i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal del Priorat, per mitjà del Banc de Terres.

Dividida en tres xerrades, la sessió posarà damunt la taula les perspectives de futur d’aquest projecte nascut l’any 2017, el cultiu i la multiplicació d’aquestes varietats hortícoles recuperades i la necessària consolidació de la xarxa d’agricultors que hi col·laboren. A més, es durà a terme el repartiment del planter que durant aquest estiu es cultivarà en diversos horts particulars de la comarca del Priorat.

La jornada és gratuïta. Les inscripcions es poden formalitzar a través de la Fundació Miquel Agustí (93 552 11 01 / recerca@fundaciomiquelagusti.cat) o del RuralCat: (ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt).