Es posa en marxa el programa Joves per l’Ocupació, que impulsen els consells comarcals del Priorat i el Baix Camp

06/03/2015
7 joves del Priorat s’incorporen al programa, que ofereix, entre altres, formació, experiència laboral i un servei de tutories

30 joves desocupats, dels quals 7 del Priorat, s’han incorporat al programa Joves per l’Ocupació, programa que realitzen conjuntament el Consell Comarcal del Priorat i el Consell Comarcal del Baix Camp, i al qual es destinaran 132.525,00 euros finançats pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu (FSE).

Aquests joves, d’entre 16 i 25 anys, presenten baixa qualificació professional i/o dèficits formatius, ja que, o bé no han obtingut l’ESO, o l’han obtingut però no han prosseguit amb estudis postobligatoris.

Els tècnics del programa del Consell Comarcal del Baix Camp i l’oficina jove i AODL del Consell Comarcal del Priorat han estat treballant per seleccionar aquests joves del Baix Camp (tret Reus) i del Priorat, als quals han informat i assessorat sobre la inscripció al sistema de Garantia Juvenil, inscripció que és indispensable per poder participar en aquest programa.

Joves per l’Ocupació consta de diverses accions:

  • Tutorització i acompanyament: hi ha dos tutors (un per cada quinze joves) que han d'elaborar amb cada usuari del programa un pla individualitzat d'orientació i inserció laboral. També impartiran formació en competències claus i faran un seguiment de cada jove durant tot el projecte.
  • Formació professionalitzadora realitzada per la Fundació Imfe Mas Carandell de 2 mòduls formatius: activitats de venda (300 hores) i operacions bàsiques de cuina (300 hores).
  • Experiència laboral: properament es farà una prospecció i selecció d’empreses que ofereixin contractes laborals de 6 mesos, com a mínim, als joves usuaris del projecte, segons la formació professionalitzadora rebuda. Les empreses reben una subvenció per sufragar part dels costos salarials de la contractació.
  • Formació complementària: els alumnes que no tenen l'ESO s'han de matricular per obtenir aquesta titulació, ja sigui a través de l'Institut Obert de Catalunya (IOC) o d'escoles d'adults de la comarca.

Els joves i les empreses que estiguin interessats en inscriure’s al sistema de Garantia Juvenil, poden posar-se en contacte amb el Consell Comarcal del Priorat al 977830119, o bé per correu electrònic al narbones@priorat.cat o ptapia@priorat.cat