Enllestides les obres de manteniment del camí asfaltat que uneix els Guiamets i la N-420

03/08/2017
L’obra ha estat impulsada pel Consell Comarcal del Priorat, en el marc del pla de conservació dels camins de la comarca

Aquesta setmana han quedat enllestides les obres de conservació i manteniment del camí (número 4201) que connecta els Guiamets i la carretera N-420, i que es tracta d’una via de comunicació de primer ordre tenint en compte que fa funció de carretera i hi ha trànsit rodat.

Els treballs han estat impulsats pel Consell Comarcal del Priorat i van sortir a licitació el passat mes de novembre. El projecte ha representat una inversió de 57.796,10 euros (sense IVA).

La prioritat del govern del Consell a l’hora d’impulsar aquestes inversions de manteniment i conservació en els camins de la comarca passa per prioritzar aquells camins de primer ordre que fan funció de carreteres i on, per tant, hi ha trànsit rodat i transport escolar. En aquest sentit, els anys anteriors s’han impulsat obres de millora dels camins asfaltats entre Toroja del Priorat, Escaladei i la Morera de Montsant; i entre Bellmunt del Priorat, el Masroig, el Molar i el Lloar.

El president del Consell Comarcal del Priorat, Jordi Sabaté, considera que “la conservació de camins resulta fonamental en una comarca rural i de petits pobles com la nostra”, i opina que, més enllà de les prioritats més evidents, “és important que tots els ajuntaments ens facin arribar aquelles propostes d’arranjament i conservació que considerin imprescindibles o que són urgents per tal que les puguem estudiar i posar damunt la taula”.