Els treballadors del Programa Treball i Formació contractats pel Consell Comarcal duen a terme tasques forestals i de manteniment a divuit municipis del Priorat

06/07/2017
Les persones contractades també han rebut formació específica a fi de millorar les seves competències professionals

Els treballadors contractats pel Consell Comarcal del Priorat en el marc del Programa Treball i Formació han dut a terme en els darrers 6 mesos (el programa es va cloure a finals de juny) tasques forestals i de manteniment a la comarca. El Consell Comarcal es va posar en contacte amb tots els ajuntaments del Priorat per informar-los de l’existència del programa i, finalment, van ser 18 els municipis que van sol·licitar el servei d’aquesta brigada de treball, 11 van sol·licitar treballs forestals i 7 de manteniment dins el municipi. A banda, aquesta també va realitzar actuacions de millora a la seu del Consell.

Més enllà dels treballs executats, el personal contractat també ha pogut formar-se en diversos àmbits, a fi de millorar les seves competències professionals. És així que quatre treballadors han obtingut el certificat formatiu d’Activitats auxiliars en aprofitaments forestals, després de realitzar un curs de 100 hores que va es impartir a Alcover. Un altre dels treballadors va poder dur a terme una formació més transversal, consistent en la millora de les seves competències digitals i lingüístiques, un total de 20 hores de formació impartides per la tècnica d’Ocupació i Formació i l’AODL del Consell Comarcal del Priorat.

En aquests moments encara resta en actiu un dels treballadors contractats, donat que el seu programa finalitza el desembre.

El Programa Treball i Formació està finançat pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.