Els alcaldes del Priorat mostren la seva oposició al projecte de macroabocador a Riba-roja d’Ebre

18/01/2019
El Consell d’alcaldes també condemna les detencions d’aquesta setmana d’alcaldes i militants independentistes

Els alcaldes del Priorat, reunits ahir en Consell d’alcaldes, a la seu del Consell Comarcal del Priorat, van aprovar dues mocions. Una primera de condemna de les “detencions injustificables d’aquesta setmana dels alcaldes de Verges i Celrà i d’altres militants independentistes”. I una segona en què es manifesta “l’oposició frontal” al projecte macroabocador de residus industrials que es planteja a Riba-roja d’Ebre, en considerar-lo “contrari a la línia de desenvolupament econòmic de les comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta” i entendre que “la seva posada en funcionament marcaria molt negativament el futur de la nostra comarca”.

Pel que fa a la moció sobre de les detencions d’aquesta setmana, consta de tres punts. El primer manifesta la condemna a “una actuació policial que sembla digna d’una altra època, en haver-se efectuat sense ordre judicial, amb nocturnitat i de manera absolutament desproporcionada”. El segon mostra la repulsa dels alcaldes prioratins a un seguit d’actuacions policials que “semblen tenir com a objectiu sembrar la por entre la ciutadania de Catalunya i desmobilitzar el moviment independentista”. Finalment, la moció serveix per mostrar “solidaritat amb els alcaldes i ciutadans detinguts” alhora que reitera “el dret dels representants institucionals i de totes les persones a defensar i expressar públicament les seves idees polítiques". 

Pel que fa al macroabocador projectat a Riba-roja d’Ebre, la moció aprovada mostra l’oposició frontal projecte, dona suport “a les mesures, que en defensa del seu territori i del seu model de desenvolupament porti a terme el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre” i insta “tots els Ajuntaments de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat a no donar cabuda a un projecte similar al seu terme municipal”.