El Servei d’Emprenedoria i Empresa del Priorat atén un 30% més de consultes durant el 2017

05/02/2018
Sis de cada deu consultes ateses corresponen a emprenedors, la resta a empreses ja actives

El Servei d’Emprenedoria i Empresa del Consell Comarcal del Priorat va atendre un 30% més de consultes durant el 2017, concretament 770. Sis de cada deu consultes ateses corresponen a emprenedors, persones que tenen intenció de posar en marxa un nou negoci, des de l’autoocupació o a través d’una empresa. De fet, l’increment de l’autoocupació i de les microempreses és un dels factors que explica l’augment de les consultes ateses en el darrer any. Cal tenir present que es tracta de fórmules molt habituals en el teixit empresarial de la comarca del Priorat.

A banda d’aquest, un altre dels factors que hi ha darrere de l’augment de consultes té a veure amb la prestació del servei de Garantia Juvenil, una iniciativa d’àmbit europeu per reduir l'atur entre els joves. Per últim, des del Consell Comarcal del Priorat també s’apunta que el suport que s’ofereix des d’aquesta àrea és cada cop més conegut entre la ciutadania. Això explica, per exemple, que es registrin pics de consultes coincidint amb períodes de subvencions i ajuts, que es donen a conèixer i es tramiten des del Servei d’Emprenedoria i Empresa del Priorat.

Al marge del suport i acompanyament als emprenedors, durant el darrer any també s’ha dut a terme el seguiment tècnic per a la consolidació de 18 empreses, seguiment que s’efectua en els primers anys de posada en marxa d’un nou negoci. També s’ha donat suport en l’àmbit de la reempresa, és a dir, en posar en contacte propietaris de negocis que estan a punt de finalitzar la seva activitat amb emprenedors interessats a fer-se’n càrrec.

Jordi Sabaté, president del Consell Comarcal del Priorat, subratlla que “el Servei d’Emprenedoria i Empresa és un dels serveis puntals que es presten des de la institució, perquè contribueix al desenvolupament econòmic i a la generació de riquesa a la nostra comarca”. “A més, es tracta d’un servei que els usuaris agraeixen, tots sabem que quan toca iniciar una nova aventura empresarial és molt important sentir-se recolzat i estar ben assessorat en determinades qüestions, com són l’elaboració d’un pla d’empresa, els tràmits a fer o les convocatòries d’ajuts, per posar alguns exemples”, afirma Sabaté.

El Servei d’Emprenedoria i Empresa del Consell Comarcal s’emmarca en la iniciativa Catalunya Emprèn del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.