El Consell impulsa el record de l’escultor prioratí que va fer el Monument a Colom

24/01/2013
L’Ajuntament de Barcelona dedica una placa a Eduard B. Alentorn als jardins d’Horta-Guinardó

L'Ajuntament de Barcelona  ha decidit retre homenatge a l’escultor prioratí Eduard Baptista Alentorn, tot posant-li el seu nom a uns dels jardins d’Horta-Guinardó. Eduard Baptista Alentorn (nascut a Falset el 1855) va ser un escultor destacat a la ciutat de Barcelona, on va deixar empremta en el cimbori de la catedral i en el cèlebre monument a Colom.

Representants del Consell Comarcal del Priorat, que ha estat un dels promotors, han participat aquests dies en la inauguració de la placa memorial.

En paraules de Cèsar López, president del Consell, “es tracta de retre homenatge a un prioratí que té la seva importància i, alhora, de fer que la seva figura sigui més coneguda perquè creiem que poca gent sap que darrera del Monument a Colom hi ha un prioratí, i això és també una manera de fer cultura”.

Alentorn va ser un escultor que treballà de manera molt prolífica i constant, encara que la seva memoria s’ha perdut força, atès que ha estat poc estudiat i al poc coneixement que hi ha de la seva obra. De fet, va ser un escultor molt ajustat al gust de l'època, un fet que li proporcionà encàrrecs de part clients més potentats de l’època, com ara Rius i Tableta o la família Peris Mencheta.

Per a més informació sobre la seva vida i la seva obra, consulteu el següent link:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Eduard_Alentorn