El Consell Comarcal del Priorat acull fins al maig un curs sobre “Producció Agrària Ecològica”

22/03/2019
L’ens comarcal també treballa per organitzar un curs de Manipulador de productes fitosanitaris”, que tindria lloc abans de l’estiu

Una quinzena de persones assisteixen al curs “Producció Agrària Ecològica”, que s’imparteix a la seu del Consell Comarcal del Priorat des d’aquest mes de març i que es perllongarà fins a finals de maig. 

La formació, organitzada per Unió de Pagesos amb la col·laboració de l’ens comarcal, proposa 60 hores de sessions teòriques i pràctiques, en àmbits generals de la producció ecològica, reconversió de la vinya, tècniques específiques en diferents tipus de conreu, producció agrària ecològica per a explotacions extensives i ramaderes, seguretat i salut, energies renovables, comercialització i màrqueting, per citar-ne alguns exemples. També proposa sortides a camp i sessions informatives sobre suport institucional i normatives de producció ecològica i reconversió d’explotacions.

El curs “Producció Agrària Ecològica” està Subvencionat pel Consorci de Formació Contínua i homologat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

A banda d’aquest curs que s’està impartint, el Consell Comarcal del Priorat està organitzant un curs de “Manipulador de productes fitosanitaris - Nivell Bàsic”. L’objectiu d’aquest, el qual s’impartiria abans de l’estiu, és que els assistents adquireixin les competències professionals necessàries i obligatòries per aplicar productes fitosanitaris, d'acord amb les normatives de la Unió Europea, l'Administració Estatal i Autonòmica.