Diputació de Tarragona i Consell Comarcal del Priorat signen el conveni per impulsar un any més els Plans d'Ocupació Comarcals

13/04/2018
Al Priorat es preveuen actuacions a Bellmunt del Priorat, el Lloar, Pradell de la Teixeta, el Molar, la Vilella Baixa, la Figuera, Porrera, els Guiamets, Cornudella de Montsant, Margalef, Capçanes, la Morera de Montsant i Falset

La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb els consells comarcals, impulsa un any més els Plans d'Ocupació Comarcals amb l'objectiu de dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. El president de la Diputació, Josep Poblet, i els representants dels consells comarcals, entre els quals el del Priorat, Jordi Sabaté, han signat aquest matí els convenis que milloraran entorns naturals i urbans de 139 municipis de la demarcació i que proporcionaran feina a 50 persones.

A cada comarca, un grup de 5 persones (4 peons i un responsable) que fins ara es trobaven en situació d'atur seran contractades, seleccionades i dirigides per la Diputació de Tarragona per posar-se al servei dels projectes que els consells comarcals, atenent a les necessitats dels municipis, hauran triat per executar. Cadascun d'aquests plans d'ocupació tindrà una durada de 6 mesos, prorrogables a 6 mesos més.

En el cas del Priorat, el pla d'ocupació preveu tasques de manteniment del mobiliari urbà, de jardins municipals i d'equipaments esportius i la neteja de petits senders a Bellmunt del Priorat, el Lloar, Pradell de la Teixeta, el Molar, la Vilella Baixa, la Figuera, Porrera, els Guiamets, Cornudella de Montsant, Margalef, Capçanes, la Morera de Montsant i Falset.

Els Plans d'Ocupació Comarcals 2018 realitzaran millores en 139 municipis (un 73% del total de municipis de la demarcació). El pressupost que la Diputació destina enguany per a la realització dels 10 plans és de 559.959,97 euros, que inclouen la contractació dels treballadors, l'adquisició dels EPI's i d'altres despeses de funcionament.

Els beneficiaris dels plans d'ocupació comarcals rebran formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà suport en la recerca activa de feina, orientació laboral i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral.

Des que es van iniciar els Plans d'Ocupació Comarcals, l'any 2013, la Diputació ha contractat 311 persones que es trobaven a l'atur i ha realitzat actuacions en el 94,74% dels municipis de la demarcació amb les tasques de millora que s'hi han realitzat mitjançant aquests plans.