Creix l’interès dels nouvinguts del Priorat per aprendre català

07/02/2019
El Servei Comarcal de Català obre un nou curs de català de nivell Inicial, que se sumarà al de nivell Bàsic 1 que s’imparteix actualment a Falset amb 21 inscrits

El Servei Comarcal de Català (SCC) del Priorat comença les inscripcions per a un curs presencial de català de nivell Inicial que es farà a Falset els dilluns, dimecres i divendres de 9.15 a 11.15 h i que s’impartirà  del 18 de febrer al 10 d’abril. La inscripció és gratuïta.

Aquest curs s’adreça a persones que desconeixen totalment el català que parlen llengües força diferents de la catalana. És per això que demanem a la ciutadania que faci arribar aquesta informació a qui pugui estar interessat a fer un curs d’aquestes característiques.

Les inscripcions es faran al SCC del Priorat, situat a la seu del Consell Comarcal del Priorat, de dilluns a divendres de 10 a 14 h i els dimarts i dijous també de 15.30 a 16.30 h.

Al mes de gener el SCC del Priorat també ha començat un curs de nivell Bàsic 1 que ha tingut molt bona acollida i que finalitzarà al març. S’hi van inscriure 21 persones procedents de Romania, Irlanda, Moldàvia, el Marroc, l’Argentina i els Estats Units.

Convé destacar que d’octubre a desembre el SCC del Priorat ja va organitzar un primer curs de nivell Inicial, en aquest cas a l’Escola Antoni de Vilanova de Falset, adreçat sobretot a mares de l’alumnat del centre.

Des del SCC del Priorat es constata darrerament un interès creixent per part de les persones nouvingudes d’aprendre català en una de les comarques amb un índex més alt de catalanoparlants.

De fet, si comparem el nombre d’inscrits a cursos del SCC del Priorat del 2017 i el 2018, aquest ha experimentat un notable increment del 63%.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) continua apostant per l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana com a eina fonamental i bàsica que fa possible la igualtat d’oportunitats de la ciutadania, així com l’accés i la promoció en el món laboral. Poder-se relacionar amb fluïdesa i normalitat tant en l’entorn personal com en el laboral són els objectius bàsics d’aquests cursos.

Al web del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus, del qual forma part el SCC del Priorat, trobareu informació de tots els cursos disponibles a la comarca del Baix Camp i del Priorat. El detall del calendari d’aquestes altres localitats es pot consultar a www.cpnl.cat/reus o demanar al 977 12 88 61.