Completat un nou pla d’ocupació per a aturats majors de 35 anys

30/07/2019
El Consell Comarcal del Priorat coordina aquest programa, que ha beneficiat a dotze persones els darrers sis mesos

Neteja de senders i d’instal·lacions municipals i neteja de domicilis acollits al Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) són el resultat més visible del Pla d’Ocupació que ha estat en funcionament a la comarca els darrers sis mesos (del desembre de 2018 fins al juny de 2019).

Aquest pla, coordinat pel Consell Comarcal del Priorat mitjançant el Programa de Treball i Formació de la Generalitat de Catalunya PANP6  i PRGC 2018, ha permès la contractació de 12 persones, que eren majors de 35 anys, estaven en situació d’atur i no eren perceptores de cap prestació ni subsidi. Quatre d’aquests treballadors, seguiran treballant i realitzaran les mateixes tasques fins al mes de desembre d’aquest any 2019. Dos d'aquests ho faran gràcies a la línia DONA i els altres dos gràcies al PANP12.

Al llarg d’aquests mesos, el Consell Comarcal del Priorat s’ha encarregat de formar dues brigades, una de neteja i manteniment de senders del terme de la comarca del Priorat i l’altra de neteja d’instal·lacions dels diversos municipis del Priorat i neteja de domicilis acollits al SAD. 

La brigada forestal, fins al moment, ha intervingut en la neteja de senders i camins en els següents municipis: Porrera, Torroja, Poboleda, la Vilella Baixa, la Figuera, Cabacés, Capçanes Margalef i Falset.

Pel que fa a les dues treballadores que formaven part de la brigada de neteja, la seva feina s’ha centrat en la neteja de diversos espais municipals i en la neteja de domicilis que tenen SAD, a diversos municipis del Priorat. 

A fi d’enriquir el currículum professional i per a una exitosa inserció al món laboral, els  treballadors i treballadores han pres part de sessions de formació. Els contractats en la brigada de neteja forestal han fet un curs de 100 hores d’“Activitats auxiliars en aprofitaments forestals” a l’escola d’adults de l’Ajuntament d’Alcover. A més, han rebut formació, per part d’un tècnic del Parc Natural del Montsant, sobre la reconstrucció de marges de pedra seca a Mas Roger (Cabacés). Referent a la brigada de neteja d’ajuntament i domicilis que tenen SAD han completat el curs “Treball domèstic” de 120 hores de formació de Certificat professional també a Alcover. 

Des del Consell Comarcal del Priorat s’ha facilitat l’accés a tots els treballadors que han finalitzat el Pla d’Ocupació a la borsa de treball amb l’ampliació i actualització dels seus currículums, així com el servei d’emprenedoria.